
Minden nyár fénypontja, amikor június végén-júli elején eljön az az időszak, amikor elindulok a kertbe egy üres kosárral, és azt minden földi jóval megtöltve jövök vissza a házba...
Elmondhatatlan élmény enni egy olyan levest, aminek minden egyes része a saját kertedből kerül ki, na és ahhoz fogható répa, karalábé, zeller, borsó, petrezselyem, vöröshagyma íz sem érezhető egyetlen Tescós zöldségben sem, mint a saját termesztésűben! Olyan intenzív íze van a sárgarépának, hogy összetéveszthetetlen.
Hozzá még pár tojás, esténként barack, málna, szilva a gyerekeknek, ősztől két-három fürt szőlő, majd hatalmas, lédús, édes zöld-fehér alma: az elsődleges a gazdagság érzete, hogy ezt mind én "csináltam", a második az is persze, hogy ez forintosítva milyen sokba kerülne, mennyit lehet megtakarítani, hogy nem boltban vesszük!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése