2016. február 14., vasárnap

Kilófaló (diabetikus) Ferrero és Raffaello ("igazi ízű") :)

Megint két receptet mutatok be a készülő Kilófaló káprázatból. Tudjátok, hogy az átalakításaimnál az illúzió megteremtése a cél. Érezzem azt, amikor Kilófaló somlóit, Dobos-tortát, rántott húst vagy kenyeret eszem, hogy egyenrangú tagja vagyok az emberiségnek... Legyen olyan az íze, külseje annak az ételnek, mint amit megszoktunk gyerekként. "Csak" legyen egészséges(ebb), kevésbé hizlaló, és lehessek teljesen biztos, hogy nem kerül bele semmi nem odavaló...

Van, ahol az illúzió jobban létrejön, van, ahol kevésbé, mivel a sütés-főzés jó nagy részben kémia is: bizonyos helyettesítő anyagok (pl. a cukoralkoholok) egyáltalán nem úgy viselkednek, mint amit helyettesítünk velük (ez esetben a cukrot), így aztán sokszor "ügyeskedni" kell, és jó sokat kísérletezni, hogy a legjobb utánzat készüljön el. 
A Raffaellon évek óta gondolkozom, hogy neki kellene állni, de visszatartott az, hogy nem félmegoldásra vágytam, amit általában a házi készítésű Raffaello utánzatok jelentenek. Vagyis hogy készítünk valami tejporos vagy sűrített tejes golyót és meghempergetjük kókuszreszelékben, aztán boldogok vagyunk, hogy Raffaellot eszünk. :)  
Na de mindkét desszertnek az egyik fő jellegzetessége a roppanós ostyaburok! Pont az maradjon ki? 

Igen ám, de a másik mániám, hogy minden recept legyen a lehető legegyszerűbb! Ne kelljen cukrászkellék üzletbe rohangálni, ne kelljen egy-egy speciális eszközre ezreket költeni, egyáltalán: ne is kelljen semmi speciális eszköz, hiszen úgy "könnyű"! :) A bravúr, a kihívás pluszban pont az, hogy nemcsak hogy valami ízre hasonlítson, készítsük el egyszerűen, ötletesen, kreatívan, csak azokkal az eszközökkel, hozzávalókkal, amelyek minden átlagos, sütni-főzni szerető háziasszony (-ember) konyhájában megtalálhatók. Vagy akármelyik átlagos üzletben beszerezhetők. (Hogy csak pár példát mondjak: ilyen volt 8 éve a házi kürtős kalács sütéshez kitalált ötletem (Kilófaló sütemények) , vagy ahogy a "kolbász expressz" készül (Kilófaló ízkavalkád), vagy éppen ahogy házi, instant, diabetikus kakaóport tudunk készíteni (Kilófaló lélekkönyv I. kötet) )

Nos, ilyen irányba indultam el e két desszertkülönlegesség egyszerre történő "háziasításával" és "kilófalósításával" is. 

A küzdelem az én győzelmemmel végződött, azt nem mondom, hogy ez az egyetlen módszer a diabetikus házi Raffaello és Ferrero elkészítésére, de hogy egy garantáltan működő módszer, az biztos. Ahogy azt is megígérhetem, hogy semmilyen különleges hozzávaló nem kell egyikhez sem, mégis megkapjuk a belül lágy krémes, kívül kellemesen roppanós élvezeti élményt. 

Amikor a különleges kritikai érzékkel megáldott lányom a második Ferreroért nyúlt, már tudtam, hogy nincs okom aggodalomra. :) :) (A lányom brutálisan kemény és kíméletlen, ezért elsőként mindent neki mutatok meg, és mindig nagyon sokat segít az észrevételeivel, hogyan legyen valami még tökéletesebb.) 

Kilófaló káprázatban ez a két recept is megtalálható lesz. :) 

Előrendelési lehetőség március 15-ig ide kattintva vagy itt:


Mit nyernek az előrendelők? 

- Jelentős árkedvezményt a könyv megjelenés utáni árához képest
- 990 forintos kedvezményes szállítási költséget (a rendeléskor beírandó kuponkód: THFE9UGZ )
- a megjelenés után három példányt kisorsolunk az előrendelők között
 - az előrendelők garantált, személyre szóló apró ajándékot kapnak 
- a kötet - a Kilófaló könyvek történetében egyedülálló módon - két extra mellékletet is tartalmaz: egyszer egy - az összes, eddig nyomtatásban megjelent Kilófaló receptre vonatkozó - betűrendes keresőt, aztán külön is minden könyv tartalomjegyzékét, hogy példányonként is áttekinthető legyen, egy-egy kötet milyen tematikára épül. 
- ez lesz az első olyan Kilófaló szakácskönyv is, melyben minden egyes ételről készül színes fotó is! 

Az előrendelési időszak után a könyv darabára
- a jelenlegi 2540 forint helyett 3450 forint lesz,
- a szállítási költség visszaáll 1590 forintra,
- és nem jár hozzá apró ajándék sem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése