Hatalmas vödrökben hordom be a paprikát, célzottan azért termesztve, hogy sóval darált paprika készülhessen belőle. Hogy az mi és mire jó?
Hát, biztos, hogy nem egészséges, mert iszonyat sós, ezt le kell szögezni.
Miért szeretem mégis? Mert nincs az a Piros Arany vagy Erős Pista, ami felérne ennek az ízével, zamatával, és mert ezekről a paprikákról tudom, hogy hogyan "termesztődtek" (totál bio).
Ezen kívül a tartósításhoz sót használunk, nem tartósítószert.
Továbbá nem kell dunsztolni sem, bármilyen hihetetlen, csak elkészíted, üvegekbe tömködöd, rácsavarod a tetőt és beteszed a spejzba/kamrába és kész.
A receptjét a honlapon találod, kattints ide.
Tavaly nem készítettem, mert nem volt elég paprikám hozzá, idén négy nagy befőttes üveg is megtelt.
Használom főzéshez is (csak keveset, mert csíp is, sós is), de olyan íze lesz tőle mindennek a legzordabb tél közepén is, mintha tomboló nyár lenne Amikor tél közepén már nagyon elvonási tüneteim vannak, akkor a rántottába is szoktam tenni, mmm, az a paprikás tojás, ami így készül... már most érzem az illatát.
Jó munkát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése