avagy Toscanaban az élet: fogyás, főzés, kert, állatok, család. Egy háziasszonyból lett író bejegyzései
kedd, április 29, 2014
Gödörbe vetett krumpli, április
Eljutottunk oda, hogy a krumpli lombozata gyönyörűen megerősödött, 20-30 cm hosszú. MOst jön az, amikor majd valahogy le kell tördelnem a szárakról a leveleket úgy, hogy csak a hajtáscsúcsok maradjanak meg és a szárak, és feltölteni úgy, hogy csak a hajtások legteteje, kandikáljon ki. Feltölteni (mert azóta olvastam erről is), nem (csak ) földdel (ami nálunk homok) fogom, hanem fűnyesedékkel, szalmával, szellősen.
A terv az, amiért ez történik, hogy a lecsupaszított szárak is gyökérré váljanak, és azokon is termelődjön gumó, így kis helyen nagyobb mennyiséget tudjunk termelni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése